Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد طارمیان رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با توجه به آغاز هفته سلامت روان گفت: از تاریخ ۱۸ تا ۲۴ مهر ماه در هفته سلامت روان قرار داریم؛ همچنین از سال ۱۹۹۲ دهم اکتبر هر سال، توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان با همکاری سازمان جهانی بهداشت به عنوان روز جهانی سلامت روان نام گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله این فدراسیون بر اساس حساسیت‌های موجود و اهمیت برخی موضوعات، شعار خاصی برای این هفته در نظر می‌گیرد تا توجه مسئولان و تصمیم گیرندگان حوزه سلامت را در سطح بین المللی به این موضوع جلب کند و آن‌ها را تشویق می‌کند تا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان را حول این محور‌ها برنامه ریزی کنند.

او اضافه کرد: در سال ۲۰۱۹ شعار روز جهانی سلامت روان بر " تمرکز پیشگیری از خودکشی" متمرکز بود و سال قبل‌تر آن نیز "جوانان و سلامت روان در دنیای در حال تغییر" به عنوان شعار سال انتخاب شد. امسال شعار روز جهانی سلامت روان، «سلامت روان برای همه: سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر» است. به واقع بررسی‌ها نشان داده است، بیماری‌ها و مشکلات روانی به لحاظ اقتصادی هزینه‌های گزافی بر اقتصاد جوامع تحمیل می‌کند و سهم بزرگی نیز در شاخص بار جهانی بیماری‌ها دارند.

یک چهارم مردم جهان دچار یکی از انواع مشکلات روانی هستند

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به آمار ارائه شده در خصوص افراد مبتلا به بیماری‌های روانی در جهان بیان کرد: بر اساس تخمین‌های زده شده بین یک چهارم تا یک سوم مردم جهان دچار یکی از انواع مشکلات روانی هستند که موجب می‌شود نزدیک به ۳۵ درصد از بار اقتصادی بیماری‌ها ناشی از این اختلالات باشد. به بیان دیگر در بین سایر بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، سرطان، قلبی و عروقی، بیشترین سهم به لحاظ اقتصادی به بیماری‌های روانپزشکی اختصاص دارد.

طارمیان با بیان این‌که به طور میانگین مشخص شده است بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از طول عمر انسان به دلیل ابتلا به بیماری‌های روانی کاهش پیدا می‌کند، ابراز کرد: بر این اساس به عنوان مثال فردی که بنا است ۷۰ سال زندگی سالم داشته باشد ممکن است در صورت ابتلا به اختلالات روانی، حتی تا ۲۰ درصد عمر خود را در ناتوانی سپری کرده است یا به موجب مرگ از دست دهد. این مغایر با تلاش کشور‌ها خصوصا کشور‌های توسعه یافته برای ارتقای میزان امید به زندگی در جوامع است.

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با بیان این‌که در دوران شیوع کرونا در چندماه اخیر، توجه سازمان جهانی بهداشت به عوارض روانشناختی ناشی از فراگیری کرونا جلب شده است، بیان کرد: بر اساس محاسبات انجام شده در سطح جهان، برخی اختلالات روانی رو به افزایش است و این نگرانی وجود دارد که ما با سونامی و حجم زیادی از انواع اختلالات روانی روبه رو شویم.

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت تصریح کرد: در این میان، ساعات طولانی قرار گرفتن اعضای خانواده در منزل و در کنار هم، می‌تواند تعارضات و رنجش‌های بین اعضای خانواده را افزایش دهد.

طارمیان در تشریح شعار هفته سلامت روان، گفت: این شعار تلاش دارد تا برای عموم مردم در هر نقطه‌ای از دنیا این امکان را فراهم کند تا با هزینه مناسب، امکان دسترسی راحت به خدمات سلامت روان را داشته باشند. این میسر نمی‌شود مگر از طریق سرمایه گذاری بیشتر. سرمایه گذاری در این موضوع عواید اقتصادی خود را دارد به نحوی که محاسبات نشان می‌دهد اگر یک دلار برای سلامت روان جامعه سرمایه گذاری کنید تا شش دلار بهره خواهید برد.

او ابراز کرد: طبق بررسی‌ها، حتی در جوامعی که درآمد مردم بالا است، ۵۰ درصد افرادی که دچار اختلالات روانی هستند به امکانات و خدمات سلامت روان دسترسی ندارند. این عدد در جوامعی که درآمد اقتصادی مردم متوسط یا پایین است به ۸۵ درصد می‌رسد که این نشان دهنده لزوم به کارگیری اقدامات فوری در این زمینه است.

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت به برنامه‌های این اداره در هفته سلامت روان اشاره کرد و گفت: در این هفته دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در راستای معرفی ادارات مشاوره و سلامت روان دانشگاه و خدمات در حال ارائه به دانشجویان تلاش می‌کنند. همچنین تولید محتوای آموزشی در خصوص سلامت روان و خودمراقبتی برای دانشجویان از طریق فضای مجازی، برگزاری دوره‌های آموزشی مجازی سلامت روان ویژه دانشجویان و برگزاری مسابقات مجازی با محوریت سلامت روان در قالب‌های شعر، کاریکاتور، کتابخوانی، عکاسی و داستان کوتاه ویژه دانشجویان از دیگر اقدامات برنامه ریزی شده برای این هفته است. توجه به فعالیت همتایاران سلامت روان و حضور فعال‌تر آن‌ها در زمینه سلامت روان دانشجویان از دیگر موضوعات مهم و مورد تاکید اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت است.

طارمیان در پایان از ایجاد "پویش سلامت روان دانشجویی" در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: هدف این پویش، ارتقای سواد سلامت روان و خودمراقبتی در دوران کرونا از طریق تولید محتوا به صورت پادکست، موشن گرافی، پوستر و کلیپ و با تاکید بر این محور‌های پیشنهادی است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت سلامت روان هفته سلامت روان اختلالات روانی سرمایه گذاری سلامت روان بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۳۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲

ایسنا/خراسان رضوی مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ورود گردشگران سلامت در سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.

داوود خوش‌شکن در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت گردشگری سلامت مشهد در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: در سال گذشته ۸۲ هزار و ۵۲۴ بیمار خارجی در مشهد ویزیت کرده‌ایم که بابت آن‌ها حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته‌ایم.

وی افزود: بیشترین بیماران را بیمارستان‌های رضوی، چشم‌بینا، امام رضا(ع)، خاتم و قائم ویزیت کرده‌اند. بیماری‌های ارتوپدی و تروما، زنان و زایمان، بیماری‌های چشمی، بیماری‌های قبلی، اورلوژی و جراحی‌های عمومی به ترتیب مورد اولویت گردشگران سلامت در مشهد بوده است.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: البته در مشهد بیماران افغانستانی زیادی داریم که مدرک تبعیت کشور را ندارند، از همین رو این بیماران را گردشگر سلامت محسوب می‌کنیم. به همین دلیل مراجعه به بخش ارتوپدی و تروما بالا است. البته تعرفه‌ای که از این نوع بیماران دریافت می‌کنیم، تعرفه گردشگری است.

خوش‌شکن بیان کرد: در سال گذشته از ۹۵ ملیت در مشهد بیمار داشتیم که نسبت به سال ۱۴۰۱ پیشرفت بیشتری داشته است. بیشترین بیماران ما از کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان، بحرین، تاجیسکتان، کویت و عربستان سعودی بوده است. رشد بیماران ترکمنستان بسیار چشمگیر بوده است.

وی در خصوص جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جذب گردشگران سلامت در کشور خاطرنشان کرد: مشهد رتبه نخست جذب بیماران خارجی در سطح کشور را دارد. پس از مشهد شهرهای قم، کرمان، اصفهان و شیراز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ارزیابی درآمدزایی گردشگری سلامت در مشهد طی سال گذشته گفت: درآمد خوبی در گردشگری سلامت کسب کرده‌ایم، ضمن اینکه درآمد بسیاری که از این طریق وارد کشور می‌شود ثبت نمی‌شود. این رقم ثبت شده، شاید یک‌چهارم یا یک‌پنجم درآمد مشهد از گردشگران سلامت در سال گذشته بوده باشد. پولی که گردشگران سلامت به مطب پزشکان، لیدرها، مراکز تفریحی و گردشگری و... می‌دهند ثبت نمی‌شود. ما فقط عددی که در بیمارستان و سامانه ثبت شده را اعلام می‌کنیم و از سایر هزینه‌های گردشگران به صورت دقیق اطلاعی نداریم.

خوش‌شکن بیان کرد: نسبت به سال ۱۴۰۱ درآمد ما از گردشگری سلامت تقریبا ۲ برابر شده است، این در صورتی است که تعداد بیماران ما ۱۰ درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری